Att tänka på inför microneedling

Hej!

Idag genomgick jag min tredje microneedling-behandling och resultatet blev strålande! Jag känner dock att det finns saker som man bör tänka på innan man gör sin första behandling.

Vi börjar med en kort beskrivning om själva behandlingen. Först appliceras ett bedövningsmedel på patientens hud för att hålla dem bekväma under proceduren. Dermatologen kan också applicera ett litet lager vatten för att smörja din hud och göra så att dermarollerna glider smidigare. En hudläkare rullar sedan microneedling-anordningen över patientens hud och skapar små hål i ytan.

Processen tar normalt mindre än 30 minuter, och efteråt kan din hud vara något röd, lite som en solbränna.

Det tar bara ett par dagar för huden att se ganska normalt ut, men resultatet blir gradvis uppenbart. Naturlig kollagentillväxt händer över veckor och månader, så det är inte en snabb fix, men din hud blir mycket bättre på lång sikt.

Viktigt att veta: Du behöver mer än en behandling. Detta är inte en engångshändelse. Beroende på de behandlade hudområdena och vad du försöker uppnå krävs typiskt mellan tre och sex microneedling-behandlingar för optimala resultat.

De som vill behandla djupa rynkor, sträckmärken, kraftig solskada eller ärr kan behöva sex eller fler mikronedlingsbehandlingar. Och för att säkerställa din huds säkerhet, är behandlingar vanligtvis fördelade med tre veckor till en månads mellanrum från varandra.

Det va allt för mig!

Du gillar kanske också...