Diesel eller bensin?

Äger du en dieselbil eller bensinbil? Vet du skillnaden på diesel och bensin? Är någon av det bättre än det andra? Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med både bensin och diesel som drivmedel. Idag kommer det bli ett inlägg om just diesel i Avesta.

Ska du köpa ny bil? Kanske står du då i valet och kvalet ifall du ska köpa en dieselbil eller bensinbil. Som sagt finns det fördelar med de båda. Vi kan börja med att prata om dieselbilar.

En dieselbil är mer bränsleeffektiv, speciellt vi längre körningar. Därför är det ett bra alternativ ifall du kör många långa sträckor. Dessa bilar har också råstarka motorer, därmed är de perfekta för att dra tungt. Har man en häst, cross eller annat som man behöver frakta med släp kan det vara idé att skaffa en dieselbil. Den sista fördelen jag tänkte ta upp är att dieselbilar är bättre för klimatet då de har lägre koldioxid-avgasutsläpp. De är mer energieffektiva än bensin, vilket innebär att varje förbränd liter släpper ut mindre koldioxid än vad en en liter bensin gör. Däremot släpper diesel vid förbränning ut partiklar och kväveoxider ska är skadliga för människan.

Vad gäller bensinbilar så är det ett bättre motorval om man kör mycket stadskörning. Vid mycket korta sträckor inne i staden är det bättre att köra bensinbilar. Bensinbilarna har också lägre skatt, även om den kan klassas som dyr är den billigare än skatten för dieselbilar. Just nu när jag skriver det här inlägget är dessutom bensinen billigare än dieseln, det skiljer några kronor. Dessutom har höjningen inte varit lika stor för bensinen som det har varit för dieseln.

Här har du några fördelar med respektive drivmedel. Förhoppningsvis kan det ha blivit lite enklare för dig om du velar mellan vilket drivmedel du vill ha på din nästa bil.